Tarsus’ta tarihi Siptilli Çarşısı’nda bulunan Gastronomi Merkezi, trafiğe kapalı alanda faaliyete geçti. 3’üncü Milletlerarası Tarsus Festivali’nin birinci gününde yüzlerce konuğu ağırlayan merkez, bölgenin varlıklı lokal mutfağını, orjinal tarifler ve anne eliyle hazırlanmış yemeklerle sunuyor. Merkezin içerisinde atölyelerin ve yöresel mutfak eğitimlerinin yer aldığı donanımlı bir eğitim mutfağı da bulunuyor. Merkez sayesinde Tarsus’un iktisadına katkı sağlanması ve iç-dış turizmin canlandırılması hedefleniyor.
Tarsus’un cazibe merkezi olacağını vurgulayan Lider Boltaç, “Geleneksel lezzetlerimizden çağdaş yorumlarla hazırlanan geniş bir yelpazede yemekler sunarak, Tarsus’un gastronomi mirasını yeni jenerasyonlara aktarıyor ve bu bedelleri tüm ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Tarsus’un güçlü mirasını koruyarak geleceğe taşımak, kentimizin gastronomi potansiyelini ön plana çıkarmak için çalışıyoruz. Gastronomi Merkezimiz Tarsus’un tarihinden ve kültüründen ilham alıyor. Tüm konuklarımızı Tarsus Gastronomi Merkezi’mize bekliyoruz” dedi.